A selection of the best photos you can find on this blog

PORTRETS
PEOPLE
NATURE
ANIMALS

Monday, June 22, 2009

Fiul vantului

...
Da pasa semn. - "Să-l dezbracati
Si binele în vergi i-l dati!"
Sar eunucii, vin, îl prind -
Să-ntoarce arabul rasarind
Cu ochii înghetati.

El scoate galben un pumnal,
Si-un val de sânge, rosu val
De sânge cald a izvorît
Din nobil-încomatul gât,
Si cade mortul cal.

Sta pasa beat, cu ochi topiti,
Se trag spahiii'ncremeniti,
Si-arabul, în genunchi plecat,
Saruta sângele'nchegat
Pe ochii'nghetati.

Să'ntoarce apoi cu ochi păgâni
Si-arunca fierul crunt din mâni:
- "Te-or razbuna copiii mei!
Si-acum mă taie, dacă vrei,
Si-aruncă-mă la câni!"

Fragment din "El Zorab" de George Cosbuc

Thursday, June 18, 2009

The fine moments in life

Unice si intiparite in amintire...

Tuesday, June 16, 2009

De la respingere la acceptare

Acceptarea......te transforma......in omul pe care copilul din tine il uraste!

Monday, June 15, 2009

Vara

Si uite ca a venit si vara, cu tot cu flori caldura si... cirese!
Pentru pofticiosi:

Florareasa

Flori... buruieni educate!

Lacul Rosu

Locul unde s-a prabusit un munte...
"A trait langa Lacul Rosu o fata foarte frumoasa. Avea parul negru, avea ochi verzi-brumariu, corpul ei era ca plopul leganind in vint. Intr-o zi fata a plecat la tirg in Gheorgheni. Acolo s-a intilnit cu un baiat asa de voinic care cu cele doua brate era capabil sa stringa afara toata suflarea dintr-un urs; care cinta cel mai frumos din flaut in regiune care era bun de a construi case, sau de sculptat carute. Precum s-au vazut - ca dragostea vine dintr-una, si te loveste in inima ca fulgerul - s-au si indragostit. Baiatul a cumparat o naframa de matase, pe linga turta dulce, si l-a cerut-o de nevasta. Nu s-au putut incununa insa, pentru ca baiatul a fost luata in armata. Fata-l astepta il astepta in fiecare zi dar el nu venea. In fiecare seara mergea afara la fantina, cu mica sa urciera de lut, si acolo plangea ore lungi dupa dragostea sa. Si inima muntilor s-au induplecat de oftarile si de cintecele frumoase si dureroase ale lui Eszter. Intr-o dupa masa de Duminica s-a intimplat insa, ca ea sa fie observat de seful unor talhari, care calarea prin regiune. Orbit de frumusetea ei, o rapi si o duse la Cohard, langa muntii stincosi cu o mie de fete, unde se afla catunul lui. A promis fetei aur, argint, tot ce avea, i-a promis un palat de diamant, numai sa poate s-o convinga pe ea sa-i devina sotie. Insa ea nu dorea pe el sau averea lui, sufletul ei apartinea altcuiva, pe care il plangea in fiecare zi, de cand se arata la fata Soarele pana cand lumea inchidea ochii ocrotiti de doamna Luna.
Talharul satul de plinsurile fetei, a incercat sa o forteze sa devina sotia lui. Fata s-a speriat si in plins a strigat la munti cerindu-le ajutorul. Muntii au recunoscut strigatul fetei si cu un sunet ingrozitor, stincile au pornit la vale acoperind tot ce le statea in cale, acoperind catunul in care fata era captiva.
Astfel s-a format Lacul Ucigas.
Apa adunata avea o culoare rosie de la sangele celor care au murit cand s-a pravalit muntele, incit numele lacului a devenitt atat Lacul Rosu, cit si Lacul Ucigas."